Despre noi

CINE ESTE ?

Societatea comerciala LIXLAND srl a fost infiintata in anul 1992 in Pitesti de dl. Octavian Lixandra.

Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Metalurgie,specialitatea Turnatorie Fonta,Oteluri si Metale Neferoase, inginerul Octavian Lixandra a hotarit ca experienta practica de la acea data de 18 ani de turnatorie s-o foloseasca in domeniul obtinerii pieselor turnate de calitate din Romania.

Avind acest scop, LIXLAND s-a constituit printre primele companii private din Romania cu obiectul de activitate in totalitate dedicat activitatii din turnatorii. Cind ne prezentam astazi, ne prezentam ca o companie de succes, cu servicii si produse de inalt succes si cu numerosi parteneri. Aceasta nu este o intimplare, este rezultatul anilor de munca si perseverenta, de dezvoltare continua, de cooperare cu cele mai bune companii din domeniu pentru a oferi materiale si echipamente de cea mai buna calitate. Datorita cererii crescinde pentru performanta, pentru reducerea costurilor, LIXLAND, si-a dezvoltat continuu gama de produse in beneficiul ambilor, client si furnizor.

Astazi, produsele oferite de LIXLAND sunt utilizate in turnatoriile unde sunt cerute performante si calitate de top. Performantele si calitatea de care companiile, partenerii nostrii au nevoie pentru a fi competitive, de succes si profitabile.

Intr-un deplin parteneriat cu clientul s-a dezvoltat conceptul LIXLAND, acela de a stabili impreuna cu partenerul ceea ce acesta are nevoie pentru a fi multumit, performant, competitiv si increzator in solutiile noastre.

Am stabilit ca trebuie sa oferim clientilor nostri parteneri urmatoarele:

 • Materiale ,produse,echipamente si servicii de cea mai buna calitate,
 • Produse si echipamente specializate, adaptate nevoilor lor,
 • Informatii tehnice complete,
 • Suport tehnic de specialitate,
 • Consultanta,asistenta tehnica si service post-vinzare si post-garantie.

Iata de ce, cele mai multe companii de succes din Romania aleg produsele de la LIXLAND.

Aceasta deoarece ei stiu ca produsele noastre sunt cele mai bune, functioneaza cel mai bine, ofera mai mult si pot sa faca mai mult decit majoritatea produselor de pe piata.

Oferind toate acestea, ambii, LIXLAND si CLIENTUL, inteleg foarte bine rolul fiecaruia in turnatorie.

Acest sistem cu produse si servicii de prima clasa si eficienta optima raspunde ideal nevoilor dumneavoastra.

In acest scop LIXLAND este partenerul si reprezentantul in Romania al unor firme europene de prestigiu si recunoscute ca lideri internationali in domeniul lor si pentru activitatea din industria de turnatorie ca de exemplu:

 1. Calderys Franta – materiale refractare;
 2. Elkem Norvegia – inoculanti si modificatori pentru fonte;
 3. Frech Germania – masini de turnare sub presiune;
 4. Fondarex Elvetia – tehnologie vacuum pentru turnarea sub presiune;
 5. Botta Forni Italia - cuptoare pentru topire, mentinere si tratament aliaje neferoase;
 6. Tecnopres Italia - Prese hidraulice pentru debavurare si demaselotare;
 7. Alte materiale de calitate din import cum ar fi: electrozi de grafit, materiale de carburare,alice de sablaj,chituri metalice, suporti pentru miezuri, termocuple , pistoane si tije de injectie, camere de turnare, etc…
 8. Consultanta, asistenta tehnica, piese de schimb, service in garantie si post garantie, montaj, modernizari si puneri in functiune masini si utilaje, dotari diverse, servicii de mentenanta.
 9. Lamef Italia - echipamente de sablare

LIXLAND……din 1992 !